Βικελίδης - Χρυσανθίδης Α.Β.Ε.Ε.

Μουστοκούλουρα: Tο ιδανικό σνακ για περιόδους νηστείας & για vegans

Τα μουστοκούλουρα Χρυσανθίδη είναι μια χορταστική και ιδιαίτερα θρεπτική επιλογή υγιεινού σνακ, που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας, όπως επίσης σε περιόδους νηστείας, αλλά και σε αυστηρή χορτοφαγία, καθώς έχει λάβει πιστοποίηση Vegan. Αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και βιταμινών, καθώς τα βασικά συστατικά του είναι ο μούστος και η σταφίδα. Ο φυσικός μούστος του σταφυλιού Merlot και η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα Π.Ο.Π. -ή αλλιώς ο μαύρος χρυσός όπως συνηθίζεται να αποκαλείται-είναι ένας συνδυασμός υπερτροφών που εκτοξεύουν την θρεπτική αξία του μουστοκούλουρου σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαύρης σταφίδας έχουν αποδειχθεί από πολυάριθμες κλινικές μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους, από μεγάλα ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο. Η μαύρη σταφίδα περιέχει υψηλή ποσότητα καλίου και μαγνησίου, που βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης υγρών, αποτελεί επίσης μια πολύ καλή πηγή σιδήρου και συστήνεται σε άτομα με σιδηροπενική αναιμία. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει με κυρίαρχα την βιταμίνη C και τις πολυφαινόλες, προφυλάσσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και προστατεύουν τον οργανισμό από τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες. Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, είναι ότι η μαύρη σταφίδα έχει περισσότερες φυτικές ίνες από τα περισσότερα φρούτα, που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Ο μούστος με τη σειρά του, περιέχει ρεσβερατρόλη, που εκτός από την καρδιοπροστατευτική της δράση, αποτελεί και το μυστικό της νεότητας, καθώς είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. 

Ανακαλύψτε τα μουστοκούλουρα


Ποια είναι η Δέσποινα Μαυρίδου

Η Δέσποινα (Debbie) Α. Μαυρίδου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc. και εμπνευστής του Eat with D community με έδρα την Καβάλα. 

  • Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον «Σακχαρώδη Διαβήτη».
  • Κατέχει μετεκπαίδευση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.).
  • Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων σε Ελλάδα κι εξωτερικό κι έχει συμμετάσχει σε πολλές έρευνες που έχουν παρουσιασθεί σε συνέδρια. 
  • Έχει κάνει πολλές εκπαιδευτικές ομιλίες και workshops σε σχολεία, συλλόγους και Μ.Μ.Ε..
  • Έχει συνεργαστεί με εστιατόρια για τη σύνταξη ειδικών μενού διατροφής.

Με κάθε ευκαιρία ταξιδεύει στον κόσμο κι ενημερώνεται «in actu» για τη διατροφική κουλτούρα κάθε γωνιάς του πλανήτη.