Βικελίδης - Χρυσανθίδης Α.Β.Ε.Ε.

Κουλουράκια με βρώμη και κανέλα: Γευστικό σνακ που θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες

Ώρα να γνωρίσετε τα Κουλουράκια με Βρώμη και Κανέλα!

Η βρώμη κατά γενική ομολογία αποτελεί ένα, πολύ ωφέλιμο για την υγεία, δημητριακό. Το αλεύρι βρώμης συγκεντρώνει έναν αριθμό πλεονεκτημάτων έναντι των υπόλοιπων αλεύρων, καθώς έχει υψηλή θρεπτική αξία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε διάφορα θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, είναι ενισχυμένο με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνης Ε που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών και πρωτεΐνης, αποδίδοντας σχετικά λίγες θερμίδες. Μελέτες έχουν δείξει την ικανότητα της βρώμης να μειώνει τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου χάρη στη δράση των β-γλυκανών που περιέχει, οι οποίες επιβραδύνουν την απορρόφηση των λιπών και της χοληστερόλης των τροφών. Ένα ακόμα όφελος που αποκομίζει κάποιος από τις β-γλυκάνες της βρώμης είναι το αίσθημα κορεσμού που προκαλούν, μειώνοντας την όρεξη και καθιστώντας την με αυτό τον τρόπο μία χρήσιμη προσθήκη στη λίστα τροφών για δίαιτες απώλειας βάρους.

Όσον αφορά την κανέλα Κεϋλάνης, ή αλλιώς «πραγματική κανέλα» αξίζει να αναφερθεί ότι έχει βραβευτεί ως μπαχαρικό μαγειρικής και ότι είναι το ακριβότερο είδος κανέλας καθώς προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό του δέντρου. Πρόκειται για μία ποικιλία με ηπιότερη γεύση συγκριτικά με τις υπόλοιπες ποικιλίες κανέλας η οποία δεν περιέχει σχεδόν καθόλου κουμαρίνη, μία φυτοχημική ουσία που η συχνή κατανάλωσή της ενδέχεται να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα διότι έχει παρόμοια δράση με την ινσουλίνη, τη χοληστερόλη στον ορό και την αρτηριακή πίεση, γεγονός που υποδηλώνει τα ευεργετικά καρδιαγγειακά αποτελέσματα

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα γευστικό σνακ με πολύ υψηλή θρεπτική αξία, κατάλληλο ακόμα για χορτοφάγους και vegan,  που υπόσχεται να σας κρατήσει χορτάτους/ες για ώρες.
 

Ανακαλύψτε τα κουλουράκια με βρώμη και κανέλα


Ποια είναι η Δέσποινα Μαυρίδου

Η Δέσποινα (Debbie) Α. Μαυρίδου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc. και εμπνευστής του Eat with D community με έδρα την Καβάλα. 

  • Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον «Σακχαρώδη Διαβήτη».
  • Κατέχει μετεκπαίδευση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.).
  • Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων σε Ελλάδα κι εξωτερικό κι έχει συμμετάσχει σε πολλές έρευνες που έχουν παρουσιασθεί σε συνέδρια. 
  • Έχει κάνει πολλές εκπαιδευτικές ομιλίες και workshops σε σχολεία, συλλόγους και Μ.Μ.Ε..
  • Έχει συνεργαστεί με εστιατόρια για τη σύνταξη ειδικών μενού διατροφής.

Με κάθε ευκαιρία ταξιδεύει στον κόσμο κι ενημερώνεται «in actu» για τη διατροφική κουλτούρα κάθε γωνιάς του πλανήτη.