Βικελίδης - Χρυσανθίδης Α.Β.Ε.Ε.

Ο Στέλιος Παρλιάρος ανακαλύπτει μαζί μας την ιστορία του κουραμπιέ...

Ο Στέλιος Παρλιάρος, αναζητώντας την ιστορία του κουραμπιέ στην Καβάλα, στην πόλη που προσφέρεται όλο τον χρόνο, ανακαλύπτει ανάμεσα στις γλυκές και αλμυρές «αλχημείες» του Bakehouse by Chrisanthidis τους πιο νόστιμους παραδοσιακούς χειροποίητους κουραμπιέδες Ν. Καρβάλης με ολόκληρα αμύγδαλα. Με τη ροζ μεταλλική συσκευασία στη βαλίτσα του, επισκέπτεται το εργοστάσιο μας στην Καρβάλη και παρακολουθώντας την παραγωγική διαδικασία, ξετυλίγει μαζί μας την ιστορία του πιο διάσημου καβαλιώτικου κεράσματος.

Στην Καρβάλη, τον υποδέχεται η κα. Αυγή Χρυσανθίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας και μαζί συζητούν για την παράδοση του κουραμπιέ.

"Η ζύμη του κουραμπιέ γινόταν σε ένα εργαστήρι πάνω στην εθνική οδό στο δρόμο Καρβάλης-Καβάλας. Τότε ο δρόμος αυτός ένωνε την Ασία με την Ευρώπη. Καθώς ψηνόταν η ζύμη, μύριζε τόσο όμορφα που χιλιάδες αυτοκίνητα, λεωφορεία σταματούσαν για να πάρουν κουραμπιέδες. Έτσι, σιγά σιγά ο κουραμπιές Ν. Καρβάλης έγινε παράδοση".

Στην παραγωγή, ακολούθησε τον υπεύθυνο ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας κ. Τάσο Κρυστάλλη και διαπίστωσε την εμπειρία και την ταχύτητα των γυναικείων χεριών που χρόνια τώρα μετατρέπουν με πολύ αγάπη αυτό το τραγανό μικρό μισοφέγγαρο σε γευστική έκρηξη χιλιάδων τρυφερών αναμνήσεων.

Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο μας πια, Στέλιο Παρλιάρο και την ομάδα της εκπομπής «Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν» για την πολύτιμη εμπειρία που μας χάρισαν. Είναι πάντα χαρά και τιμή μας να βοηθούμε στη προβολή των παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα της εκπομπής:

Παρακολουθήστε την εκπομπή:

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ