Βικελίδης - Χρυσανθίδης Α.Β.Ε.Ε.

Μελομακάρονο: Η ιδανική επιλογή γλυκού μετά από ένα μεγάλο γεύμα

Tο μέλι, που είναι το κύριο συστατικό του μελομακάρονου, είναι ένα φυσικό και θρεπτικό συστατικό του οποίου τα σάκχαρα, γλυκόζη και φρουκτόζη, απορροφώνται αμέσως από τον οργανισμό αποδίδοντάς του γρήγορα ενέργεια. Λόγω της πληθώρας βιταμινών, αντιοξειδωτικών ουσιών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που περιέχει, εμφανίζει καρδιοπροστατευτική, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάποια από τα συστατικά που περιέχει το μέλι δρουν ευεργετικά στη καρδιά μέσω της ακετυλοχολίνης αλλά και στην αναιμία όπου το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης, ιδίως σε παιδιά, αυξάνει κυρίως λόγω του σιδήρου και του χαλκού που περιέχει.

Ο χυμός πορτοκαλιού που προστίθεται εκτός από το χαρακτηριστικό άρωμα που του προσδίδει, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών ουσιών, ενισχύοντας το συνολικό όφελος στην υγεία.

Τα καρύδια αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Ειδικότερα, οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα καρύδια, σε συνδυασμό με τα Ω3 λιπαρά οξέα, προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, χάρη στην ικανότητά τους να μειώνουν τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης.

Το χαρακτηριστικό άρωμα του μελομακάρονου οφείλεται στο γαρύφαλλο, το οποίο με τη σειρά του, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών (Α, C, Κ και Β) και μετάλλων (μαγγάνιο, σελήνιο, κάλιο και μαγνήσιο). Το γαρύφαλλο περιέχει ένα αιθέριο έλαιο, γνωστό ως ευγενόλη, το οποίο ανακουφίζει από τον πόνο, τον τυμπανισμό, τη δυσπεψία και τη ναυτία.

Γι’ αυτό το λόγο το μελομακάρονο του Χρυσανθίδη αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή γλυκού μετά από ένα μεγάλο γεύμα.

Ανακαλύψτε τα μελομακάρονά μας

 


Ποια είναι η Δέσποινα Μαυρίδου

Η Δέσποινα (Debbie) Α. Μαυρίδου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc. και εμπνευστής του Eat with D community με έδρα την Καβάλα. 

  • Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον «Σακχαρώδη Διαβήτη».
  • Κατέχει μετεκπαίδευση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.).
  • Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων σε Ελλάδα κι εξωτερικό κι έχει συμμετάσχει σε πολλές έρευνες που έχουν παρουσιασθεί σε συνέδρια. 
  • Έχει κάνει πολλές εκπαιδευτικές ομιλίες και workshops σε σχολεία, συλλόγους και Μ.Μ.Ε..
  • Έχει συνεργαστεί με εστιατόρια για τη σύνταξη ειδικών μενού διατροφής.

Με κάθε ευκαιρία ταξιδεύει στον κόσμο κι ενημερώνεται «in actu» για τη διατροφική κουλτούρα κάθε γωνιάς του πλανήτη.