Βικελίδης - Χρυσανθίδης Α.Β.Ε.Ε.

Ιστορία

Οικογενειακή επιχείρηση

Μια οικογενειακή ιστορία που ξεκινάει το 1980...

....όταν η οικογένεια Χρυσανθίδη άνοιξε το πρώτο της μικρό οικογενειακό εργαστήρι-κατάστημα στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, φτιάχνοντας τους περίφημους κουραμπιέδες με την πατροπαράδοτη γεύση μιας σπιτικής συνταγής. Χρόνο με τον χρόνο, η οικογένεια και οι πρώτοι συνεργάτες της πειραματίστηκαν, δοκίμασαν και τελικά δημιούργησαν μια σημαντική σε πλήθος και ποιότητα γεύσης γκάμα, εφάμιλλη των καλύτερων ζαχαροπλαστείων της εποχής. Ταυτόχρονα, η πελατεία και η φήμη για τα προϊόντα της εταιρείας άρχισαν να ξεφεύγουν από τα όρια του νομού. Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία μετατράπηκε σε μια σύγχρονη δυναμική μονάδα παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής.

Σήμερα στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις 5000 τ.μ., ενώ διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Όλες οι πρώτες ύλες είναι πιστοποιημένες και πάντοτε η επιλογή τους γίνεται με το κριτήριο της ποιότητάς τους, με την διαβεβαίωση των συνεχών ελέγχων ασφάλειας τροφίμων του πρότυπου FSSC 22000.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής, στη βελτίωση των διαδικασιών και στην επιλογή των καταλληλότερων υλικών συσκευασίας.

Οι παραπάνω, ευλαβικά ακολουθούμενες, διαδικασίες, μαζί με τους ανθρώπους και τις πατροπαράδοτες συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, αποτελούν τις βάσεις για την ολοκληρωμένη και συνεχή προσπάθεια της Βικελίδης-Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ να προσφέρει αγνά και ποιοτικά προϊόντα άρτου και ζαχαροπλαστικής.

Η επαγγελματική δραστηριότητα της εταιρίας περιλαμβάνει τρεις κατευθύνσεις:

Chrisanthidis delights

Η παραδοσιακή σειρά προϊόντων ζαχαροπλαστικής, που παρασκευάζονται στην κεντρική μονάδα παραγωγής στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, κάτω από πιστοποιημένες διαδικασίες και εξειδικευμένο προσωπικό.

Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ)

Οι 3 Σταθμοί ΣΕΑ, συνέβαλαν στην επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρίας, όπου καθημερινά προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων άρτου, ζαχαροπλαστικής και άλλων συναφών ειδών, σε δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες (Έλληνες και ξένους) τον χρόνο, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν τεχνικά και εφοδιαστικά τα διερχόμενα επιβατικά, φορτηγά αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Μικρός Μύλος

Η αλυσίδα αρτοζαχαροπλαστείων Μικρός Μύλος που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ταξίδι γεύσεων! Ξεκίνησε από την Καβάλα και γρήγορα επεκτάθηκε στην Δράμα. Τώρα πια στις 2 πόλεις που δραστηριοποιείται, διαθέτει 4 καταστήματα.

Με την δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς, η Βικελίδης-Χρυσανθίδης ΑΒΕΕ διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην Βόρεια Ελλάδα, στον χώρο της παραγωγής και διάθεσης προϊόντων αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, όντας μια από τις ελάχιστες εταιρίες που εξάγει τα προϊόντα της στην διεθνή αγορά.

0